2013. április 8., hétfő

Gombolkodj és egy kis időjárás/ Knopf Medaillen und Wetter

Elkészültem pár "gombolkodj" medállal. A csomó problematikáját úgy oldottam meg, hogy a kisebb darabon is áthurkoltam a zsinór, így a csomó belülre került. Még folyamatban van pár darab lehet, hogy ezen is fogok még finomítani, de egyenlőre így néznek ki.
  Nun bin ich mit paar Knopf Medaillen fertig. Das Problem des Knotens löste ich so, dass die Schnur auch durch das kleine Holzstück geschlungen wurde. Jetzt liegt der Knoten drinnen. Vielleicht werde ich es später noch ändern, aber jetzt sehen sie so aus.


A műhelyem gyarapodott egy állványos fúróval is és ennek köszönhetően nagyobb átmérőjű lyukakat is tudok fúrni. Már be is foglaltam az egyik méretesebb gyöngyöm, amit eddig nem sikerült fába préselnem. Így megszületett egy 5,3 cm-es medál. Egyenlőre még nem sikerült kitalálni, milyen zsinórra függesszem. De remélem lassan ez is megfogalmazódik bennem.
 Meine Werkstatt wurde um eine fix montierte Bohrmaschine reicher, deswegen kann ich damit größere Löcher bohren. Ich konnte endlich die grüne Perle in das Holz einfassen, so wurde die 5,3 cm große Medaille geboren. Leider weiss ich noch nicht, welche Schnüre ich für sie verwenden werde.


Egészen úgy tűnik, hogy a tavasz lassan megérkezik. Ma szinte már március közepén megszokott celziuszok röpködtek és a nap is meglepően sokat sütött az elmúlt hetekhez képest. Talán nemsokára az április is észbe kap. Sikerült is pár szép fotót készítenem az ékszerekről. Mielőtt valakiben felmerülne a gyanú, hogy brutális orchidea gyilkosságot követtem el pár fotó kedvéért, azzal védekeznék, hogy ez esetben gondatlanságból elkövetett lefejezés történt a tavaszi nagytakarítás folyamán. De ha már ilyen szerencsétlenül járt szegény pára, nem akartam, hogy teljesen értelmetlen legyen elmúlása.
  Es scheint so, dass der Frühling da ist. Heute scheinte endlich die Sonne ein paar Stunden lang. Ich konnte von meinem Schmuck gute Fotos machen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése