2013. március 22., péntek

Újraindult a Lüdecke műhely

  Laza két év kihagyás után, épp itt az ideje egy új blogbejegyzésnek. Az elmúlt időben nem volt lehetőségem műhelyben dolgozni, így az ékszerötleteimet is pihentetni kényszerültem, de február közepe óta ismét teljes gőzzel csiszolom a fülbevalókat és medálokat. Sőt pár hete a facebookon is fellelhető egy tájékoztató oldal a Lüdecke történéseiről. Ezen a linken megtalálod. Elméletileg akkor is meg tudod nézni, ha nem vagy facebook tag. 
  Sok korábbi ötletemet sikerült megvalósítanom. Ezek egyrészét a  meskán már megtaláljátok. És íme a nemrég felfedezett tárolóm. Eredetileg Mauthner vetőmagok tárolódoboza volt, de most az ékszereim szortírozására szolgál a sok kicsi fakk.

Nach 2 Jahren ist es Zeit für einen neuen Blogeintrag. Früher hatte ich keine Möglichkeit, in einer Werkstatt zu arbeiten. Aber seit Februar schleife ich wieder mit neuem Schwung meine Ohrringe und Medaillen. Ich gründete eine Facebook Site für meinen Schmuck, dort kannst Du Dich über Lüdecke informieren.
   Es ist schon viel Schmuck auf dem Meska geladen.
Ich fand eine besondere Abstelllade für das Sortieren des Schmucks. Das ist eine echte Mauthner Saatgut Lade aus 1930.


 Íme az  újfajta "gombolkodj" medáljaim. A különlegesebb fáimból tervezem őket összeállítani , azon még kicsit agyalnom kell, mit is kezdjek a kissebb darabon a csomóval. Talán gyöngyökkel vagy egy rafináltabb csomótechnikávak teszem esztétikussá a lezárást.
 Das ist meine Innovation. Aus seltenem Holz (Wenge, Zebrano) stelle ich die neue Kollektion her. Es funktioniert wie ein Knopf, aber ich muss noch nachdenken, wie ich den Knoten versenken kann.  Ők pedig a FoszLányok. Rengeteg történet kavarog a fejemben, amiben ők a főszereplők. Fent Tavasztündérkirálylány Szivárványos pónival, lent pedig Szívós Szemű Márta és Kedvesem. Lassan elkészülnek a fotók fergeteges kalandjaikról.
   Und das ist meine fantastische Stoffpuppen-Familie. In meinem Kopf sind viele Geschichten mit ihnen. Sie erleben alles, was man sich nur träumen kann... und noch viel mehr.

 

 

2 megjegyzés:

  1. Örülök,hogy újra indult a Lüdecke műhely.
    Már nagyon régóta a kedvenc blogokhoz tettem és bíztam benne,hogy egyszer talán ismét teszel fel új alkotásokat.Mindig is tetszettek az ékszereid.Anda

    VálaszTörlés
  2. Kedves Anda,
    Remélem még sok örömödet leled a blogomban. Ehhez persze szükségem van a megfelelő lelkesedéshez is, amit az ilyen megjegyzések mindig növelnek is. Vica

    VálaszTörlés